Veelgestelde vragen over onze scheidingsbemiddeling

 


 

Kan ik ook voor scheidingbemiddeling bij Het Bemiddelingshotel terecht als ik niet getrouwd ben?

Ja, het maakt niet uit of je getrouwd bent, of feitelijk of wettelijk samenwoont. Als je met professionele scheidingsbemiddeling snel en respectvol tot een scheidingsovereenkomst wilt komen, ben je welkom bij Het Bemiddelingshotel.

 


Kan ik mijn bemiddelaar zelf kiezen?

Er geldt keuzevrijheid van bemiddelaar. Dat betekent dat je op je intakeformulier de bemiddelaar van je voorkeur mag aangeven. Wij proberen daar zo veel mogelijk rekening mee te houden. De beschikbaarheid van de bemiddelaar en de datum die je gekozen hebt, zijn daarbij belangrijke parameters.

 


Is er altijd een bemiddelingshotel bij mij in de buurt?

Ja. Wij hebben bemiddelingshotels in elke provincie.

 


Vindt de scheidingsbemiddeling van één dag altijd op zaterdag plaats?

Ja. Dan is er ruimte om uit te wijken naar zondag indien een dag bemiddeling niet voldoende blijkt om tot een akkoord te komen.

 


Wat als we binnen de tijdspanne van de formule niet tot een overeenkomst komen?

Als je gekozen hebt voor een formule van één dag (zaterdag), dan kunnen we onze scheidingbemiddeling voortzetten op zondag als dat voor alle betrokkenen kan. Anders maken we een afspraak voor meer gesprekken tijdens de week. Dat doen we ook als je gekozen hebt voor een formule van twee dagen. Je betaalt dan een vergoeding per extra sessie.

 


Kan ik in het hotel overnachten als ik mijn scheidingbemiddeling met een dag moet uitbreiden?

Dat hangt van de kamerbeschikbaarheden af. Bij scheidingsbemiddeling van één dag (zaterdag) reserveren wij geen kamers in het hotel. Wil je de bemiddeling op zondag voortzetten en blijven overnachten? Dan informeren we bij het hotel of dat kan. Anders gaan we naar huis en keren we de volgende dag terug.

 


Moet ik blijven overnachten als ik een weekendformule gekozen heb?

Neen. Overnachten is niet verplicht, maar wel aan te raden. Als je kiest voor een weekendformule zijn de overnachting en het ontbijt altijd in de prijs inbegrepen.

 


Wat gebeurt er als we sneller klaar zijn dan voorzien?

Kwaliteit staat altijd voorop in onze bemiddelingen en we nemen onze tijd om tot een goed compromis te komen. Als de scheidingsbemiddeling toch sneller resultaat oplevert dan voorzien, dan bekijken we – afhankelijk van het moment waarop we klaar zijn – of we je een deel van de prijs kunnen terugbetalen.

 


Wat is de volgende stap als we een compromis op papier hebben gezet?

Dan komen we twee weken later samen om het compromis te tekenen. Wij zorgen er vervolgens voor dat het op de juiste plaats terechtkomt (rechtbank, notaris, …).

 


Waar wordt het compromis getekend?

In principe in het bemiddelingshotel waar het tot stand gekomen is. Indien een andere plaats voor alle partijen gemakkelijker is, kunnen we daar onderling een afspraak over maken.

 


Als ik mijn eigen specialist (boekhouder, financieel adviseur, …) meebreng, moet ik die dan betalen?

Ja. Als jij ons laat weten wie je graag bij de scheidingsbemiddeling wilt, dan brengen wij dat organisatorisch in orde. Jouw specialist factureert rechtstreeks aan jou.

 


Hoe reserveer ik mijn verblijf in Het Bemiddelingshotel?

Je neemt telefonisch of via e-mail contact met ons op. Het is belangrijk dat alle partijen op de hoogte zijn. Daarom leggen we een afspraak vast voor een kort skypegesprek met jullie beiden als we maar één partij telefonisch gehoord hebben, of als de andere partij niet in cc stond. We lichten de formules toe en overlopen het intakedocument. We bespreken ook de mogelijke datums waarop jullie kunnen komen. Je vult het intakedocument in en stuurt het terug. Zodra je onze voorschotfactuur betaalt, ligt je weekend vast. Je ontvangt ook een invulformulier waarin we een aantal inhoudelijke vragen stellen als voorbereiding op je verblijf. Dat mail je ten laatste op woensdag voor je verblijf terug. Op dat moment moet ook de volledige factuur voldaan zijn.

Heb je interesse om respectvol maar snel te scheiden? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.